:: دوره 8، شماره 1 - ( 6-1400 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 132-111 برگشت به فهرست نسخه ها
تشخیص و تمایز خطاهای داخلی، خطاهای خارجی و جریان هجومی در ترانسفورماتورهای قدرت با استفاده از شبیه ساز دیجیتال زمان حقیقی و روش های هوشمند
زهرا مروج* ، سجاد باقری ، گئورک قره پتیان
استاد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران. ، zmoravej@semnan.ac.ir
چکیده:   (5235 مشاهده)
امروزه جهت حفاظت ترانسفورماتورهای قدرت در مقابل انواع خطاها و پیشامدها از رله دیفرانسیل استفاده می­گردد. با وجود پیشرفت­های صورت گرفته در تکنولوژی ساخت رله­ها، همچنان تشخیص و تمایز پیشامدهای مختلف از مهمترین چالش­هایی است که مهندسان حفاظت با آن روبرو هستند. در این مقاله، روش ترکیبی هوشمند جهت تشخیص و کلاسه­بندی خطاهای الکتریکی داخلی، خطاهای خارجی در هنگام اشباع ترانسفورماتورهای جریان و جریان هجومی در ترانسفورماتورها پیشنهاد شده است. ابتدا، جریان­ خطاهای داخلی، خارجی و جریان هجومی ترانسفورماتورهای قدرت توسط شبیه­ساز دیجیتال زمان حقیقی(RTDS) و بسته نرم افزاری آن (RSCAD) شبیه­سازی می­گردد. سپس، سیگنال­های نمونه­برداری شده در پیشامدهای مختلف جهت تشخیص و تمایز  به نرم­افزار MATLAB انتقال داده می­شود. در این مرحله، با استفاده از روش­ طبقه­بندی بیزین که اطلاعات داده­های آموزشی را مستقیماً مورد ارزیابی قرار می‌دهد، خطاهای خارجی از سایر شرایط عملکردی ترانسفورماتور تفکیک می­شود. سپس، سایر  پیشامدها از قبیل جریان هجومی و خطاهای الکتریکی داخلی توسط روش­های درخت تصمیم­گیری و ماشین بردار پشتیبان از یکدیگر متمایز خواهند شد. نتایج بدست آمده نشان می­دهد که روش حفاظت ترکیبی هوشمند پیشنهادی قابلیت تشخیص و کلاسه­بندی پیشامدهای مختلف در ترانسفورماتورها را در حالت زمان حقیقی با دقت مناسبی دارد که از نوآوری اصلی این مقاله با سایر تحقیقات منتشر شده می­باشد.
واژه‌های کلیدی: حفاظت دیفرانسیل، شبیه ساز دیجیتال زمان حقیقی، طبقه بندی کننده بیزین، درخت تصمیم گیری، ماشین بردار پشتیبان.
متن کامل [PDF 1086 kb]   (1457 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سیستمهای قدرت برق (عملکرد، کنترل، کاربردها)
دریافت: 1400/3/10 | پذیرش: 1400/7/13 | انتشار: 1400/10/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها