[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( 12-1399 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 87-64 برگشت به فهرست نسخه ها
علی قائمی ، امین صفری*
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، asafari1650@yahoo.com
چکیده:   (10099 مشاهده)
توان بالای عبوری از خطوط انتقال و هزینه‌های هنگفت ناشی از بروز خطاها در این خطوط باعث توجه ویژه محققین به مسائل مربوط به حفاظت در این حوزه شده است. ضعف‌های موجود در روش‌های حفاظت سنتی و وابستگی شدید آن‌ها به شرایط بهره‌برداری سیستم اهمیت موضوع تشخیص پیش از موعد خطا و پیش‌بینی آن با روش‌های جدید را دوچندان می‌کند. تشخیص به موقع و صدور هشدارهای مربوط به احتمال وقوع خطا با تحلیل داده‌ها و اطلاعات بدست آمده از سیستم و بررسی روابط بین پارامترهای مختلف قابل انجام است. در این مقاله از روش‌های مبتنی بر یادگیری ماشین که با دقت مناسب و مستقل از ناحیه عملکردی سیستم توان پیش‌بینی وقوع خطا را دارند استفاده گردیده است. برای بررسی عملکرد مدل‌ها تعداد زیادی داده‌ در شرایط بهره‌برداری متنوع تولید شده و به عنوان ورودی به الگوریتم‌های تحت بررسی داده شده است. همچنین تاثیر شرایط آب و هوایی مختلف به عنوان یکی از عوامل مهم در وقوع خطاها در خطوط انتقال در این مطالعه لحاظ شده است. به منظور افزایش جامعیت، بررسی صحت و مقایسه‌پذیری نتایج از سه روش KNN، SVM و درخت تصمیم در دو حالت (داده‌های نامتعادل و متعادل‌سازی شده در دسته‌بندی‌های موجود) استفاده شده و نتایج آن ارائه گردیده است. شبیه سازی‌ها و مدل‌سازی‌های ارائه شده در این مقاله با استفاده از نرم‌افزارPython  انجام گردیده‌اند.

واژه‌های کلیدی: خطا، خط انتقال، یادگیری ماشین، پیش‌بینی
متن کامل [PDF 1127 kb]   (1898 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدلسازی و شبیه سازی
دریافت: 1398/9/24 | پذیرش: 1399/9/21 | انتشار: 1400/5/11

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Ghaemi A, Safari A. Proposing a Fault Warning Method for Power Transmission Lines Using Machine Learning Models considering weather conditions. Nonlinear Systems in Electrical Engineering 2021; 7 (2) :64-87
URL: http://journals.sut.ac.ir/jnsee/article-1-311-fa.html

قائمی علی، صفری امین. ارائه مدلی برای هشداردهی وقوع خطا در خطوط انتقال قدرت با استفاده از روش‌های یادگیری ماشین با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی. سامانه های غیر خطی در مهندسی برق. 1399; 7 (2) :64-87

URL: http://journals.sut.ac.ir/jnsee/article-1-311-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 7، شماره 2 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
سامانه های غیرخطی در مهندسی برق Journal of Nonlinear Systems in Electrical Engineering
نشریه سامانه‌های غیرخطی در مهندسی برق در خصوص اصول اخلاقی انتشار مقاله، از توصیه‌های «کمیته بین‌المللی اخلاق نشر» موسوم به COPE و «منشور و موازین اخلاق پژوهش» مصوب معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبعیت می‌کند.
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4642